16 Ağustos 2010 Pazartesi

Tatilden Anne-Bebek Manzaraları

Kötü polisim ben. Aslında bu yazıyı yazmak yerine o manzaraların fotoğraf ve videolarını yükleyip vasatın da altında olan anneleri deşifre etmem lazım benim!
Uykularım kaçıyor bazen aklıma geldikçe!
En sondan başlayayım anlatmaya:
(Ev yerine otelde geçen tatilimizin mekanlarından anektotlar.Neredeyse her ailede bir bebek vardı.)

Lobideki koltuklardayız, çıkmak üzereyiz artık...1 yaş civarı bebek arabasında sıkı sıkı bağlıdır ve sert bir sesle Uaaaaa! diye ağlamaktadır.Her allahın kulu bebeğe bakarken anne sadece puseti ileri geri yürütüp kocasıyla muhabbet etmektedir:
Anne:Ayyy, havuza inelim, hadi çok güzeeellll...
Bebek:UaaaaAAAA...
Baba/Koca:mırmırmır birşeyler der
BebekUaaaAaaaaAAAA!!!
Anne:Hiii, ay ne iyi oldu geldiğimiz.
Bebek:Ciyaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkk!
Baba/koca: Mırmırmırmır
Otel görevlisi gelip birşeyler konuştu...
Baba/koca:Ben kızımla çok iyiy anlaşırım, bakın(başını okşar)
Bebek:Ciiiiiiyyyyyyyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkk!
Anne:Başka havuz da var mı?
Bebek: Artık ağlamaya hatta çığlıklarla ağlmaya başlar.

Aylin de dayanamaz bebeği kucağına almak ve anne babayı azarlamamak için kendini zor tutar. Kucağı doludur çünkü ;)

Bunları direk pataklamalı var ya! Sersem sersem anne-babalık yapacaklarına keşke sürekli havuz kenarında yaşayıp derilerini buruşuncaya, klordan saçları ağarıncaya kadar o havuzda yaşasalar bekar olarak!!!!!

Bakmayacak olan doğurmasın kardeşim! Bu ne !
Madem çok meraklısın sosyal hayata, bekar kal yada gezenti bir koca bul, gez o tatil köyü senin bu beach club benim.
Madem zor geliyor annelik, her ağladığında ilgilenmek doğurma!
Zor geliyorsa yapma bunu!
O çocuklar sonra ne oluyor, problem yumağı :(

O annenin suratına bir tane koymak geldi, sanki çocuğuna değil de düşmanına bakar gibi bakıyordu. Şiddetle ağlayan evladını kucağına alırsa incileri dökülür belki, ondan öyle bakıyordur diyorum. Belki bluzu kırışmasın diye alıyordur düye düşünüyorum. VAR BÖYLE TİPLER!

İsveç gibi anne-baba okulları açılsın derhal.Sertifika alan doğursun, alamayan beach clublarda gezsin, bebeklere yaklaşmasın bile!

AİLEDEN SORUMLU DEVLET BAKANLIĞI NE İŞE YARAR???????????

Başka bir olay:
Kahvaltıdayız, bir yerlerden katıla katıla bebek ağlama sesi geliyor. En sonunda dayanamadım, kalktım buldum. Resmen akbaba gibi başlarındaydım :))) Buldum da ne göreyim.Anne yiyor afiyetle, bebek ise pusette katılarak ağlıyor. Hemen:aaa, annesi hadi sen yemeğini ye, ben bebeğini sakinleştireyim bu kadar ağlaması iyi değil onun için dedim. Hemencecik sakinleşen bebek kucağımdayken ayak üstü doğal ebeveynlik, bebeği ağlatmamak gerektiği, anneye bağlanma ve güven ile ilgili bir iki bilgi paylaştım.

Anne çok masum görünmese bunu yapmazdım. İlgiyle dinleyen anne ve babaya bir kez daha teşekkürler.

Bu arada bütün bebeklerde Huggies'in Littler Swimmerslarından vardı. Ben pek beğenmedim doğrusu, onun için kullanmamıştık. Kişiliksiz durduğunu düşünüyorum. Mayolar daha şirin ve sağlıklı gibi geldi bana.

Çok dikkatimi çeken bebeklerin ses şiddeti oldu. Daha önce çok iyi gözlemlediğim ve bildiğim bir şeyi anne olarak inceleyince daha farklı detaylar buldum.

Mesela Rus ve JApon anne bebeklerini kucaklarından hiç indirmiyorlardı, bizim gibi. Bizden farkları yemeklerini kendilerinin yemelerine izin vermeleriydi.Japon bebek 1.5 yaşında olmasına rağmen çatalı ile pilavını pek ala yedi bitirdi bir akşam. Rus bebek ise gık demeden koca tatili geçirdi.Fransız ikizler ise kendi kendilerine yemeklerini yiyip sakin bir şekilde masada oturup anne-babalarının konuşmalarını dinlediler.

Bizimkiler ise yaygarayı basıyordu ara ara :)))

Anne olarak bebeğine aşırı bağlı olduğunu düşünen ancak onun beslenme ve yaşam gereksinimlerini karşılarken, bebeklerinin özgürlüğünü hiçe sayan bir yapımız var bizim.Saygıyla beslemediğimiz için onlardan saygı ile büyüklerini dinleme becerisini göremiyoruz. Çok öenmli bu.

Minicik de olsa zorlamadan, yıpratmadan yemelerini, oynamalarını, konuşmalarını, uyumalarını saygı ile sağlamamız gerektiğini düşünüyorum.

Yoksa gerisi kuru gürültü bana kalırsa...

Sevgiler

Aylin

6 yorum:

  1. bana çok düşündürücü geliyor, etrafta turist aileler çocukları ağlamadan, çarşı pazarda ciyaklamadan gezebiliyorlar, bizimkiler ise çocukları sürükleye sürükleye istedikleri şeylerden uzaklaştırıyorlar, aileler çocuk yetiştirme konusunda eğitilmeli mümkünse nasıl olsa her tür sınav yapılan ülkemizde anne&baba yeterlilik sınavı açılmalı, sınavı geçemeyenler hadım edilmeli(!)sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. beni de bu konuda bilinçlendiren annemdir.
    kırkımız çıkana kadar yanımdaydı ."ağlatma" dedi hep ."hemen al kucağına"
    biz küçükken işten gelince hemen mutfağa girermiş.babam bekleriz yemeği "çocukları ağlatma "dermiş.
    yine de çoğu konuda bizi hiç bilinçlendiren büyükler olmadı der.

    ağlatmaktanda öte,bir mağazada anne 4-5 yaşlarındaki çocuğuna o tarafa gitme yanımda kal diye çekip tokat attı: (

    YanıtlaSil
  3. Zor bir tatil olmuş, dinlenmek için gitmişken kafan yorulup dönmüşsün. O gerzekler kucağa alışmasın diye almıyorlardır, anası dadısı öyle demiştir ona o da öyle olcak sanıyordur...bu arada bluzu kırışmasın diye kucaklamayanlar olduğunu duyduğumda kısa bir şok yaşadım, oha!

    YanıtlaSil
  4. Açalyacım, aslında dinlendim ama bu gerzeklere hep kafam takılır benim.Çok provakatif şeyler bunlar benim için.Direk müdahale edesim geliyor ve ediyorum da.Başlarım böyle anneliğe ulan deyip!O çocukları ne öğretmenleri ne de psikologlar adam edebilir.Sadece anneleri diyorum.O eski şımartma teorisi de ayrıca pos.Dur bir ara onu da yazayım! Annem de sinir olur çocuğunu ağlatanlara, bak ben de aynı onun gibi tepki verir oldum :)))) Bluzu kırışmasın, bebek kolyesini çekmesin, süsü püsü bozulmasın diye kucağına almayan anneler tanıdım Açalya :( Dövmek değil çiğnemek lazım bence. Oha ki ne OHA!
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ece, anneniz - babanız ne kadar doğru şeyler yapmışlar. Teşekkürler, sevgi ve saygılar onlara...Ben de benzer bir şey gördüm geçenlerde, onu da yazacağım birazdan.Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Çok katılıyorumnokurun çocukları :) Hadım meselesini pek bilemeyeceğim ama anne babaları tartmadan ödüllendirmemek lazım , haklısın.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsan durma, yaz. Haydi yorumla :)