29 Aralık 2010 Çarşamba

Sürekli düşündüklerim

Bu aralar pek keyfi yok Ata' nın. Diş çıkarıyor, grip atlattı, evde tıkılı vaziyette günlerdir :( Bunlardan mıdır nedir, bilemiyorum ama işte dediğim gibi pek keyfi yok. Sinirleniyor mesela, kızıyor!

Biliyorum ki bir yandan da benliği gelişiyor. Kendini daha net algılamayı öğreniyor mesela. Acaba hoşuna gitmeyen bir şey olunca çabuk mı kırılıyor? Ondan mı tepki veriyor çattadanak? Yada belki oyun arkadaşları gibi değilizdir biz büyükler. Ona gıcık oluyordur...

Belki huzursuzluğu sadece diştendir. Ben büyütüyorumdur...

Dönüp duruyor kafamda...

Bakalım oyun arkadaşlarıyla biraraya gelmek ferahlatacak mı?

6 yorum:

  1. Ata, Ela ile yaşıt. Bizimki de bu aralar gergin biraz, ben olmadan 1 adım atmak istemiyor.

    YanıtlaSil
  2. Acaba 2 yaş krizlerinin ön aşaması mı bunlar ?:)))

    YanıtlaSil
  3. diş çok zorluyor.2gecedir ayaktayız bir de grip...

    ellerini yumruk yapıp sıkarak sinirleniyor ece de...
    geçmiş olsun
    seevgiler...

    YanıtlaSil
  4. haaa bunu okuduğum iyi oldu 13 aylık Doruk bence erken girdi terrible Two sendromuna :(( istediği bir şey olmayınca acaip sinirleniyor, oyuncakları elinden düşünce si,nirleniyor, mama sandalyesi kesinlikle out, anne kucağında yeme in, sürekli istediği tek şey sokağa çıkmak ve yemek yemeden sadece atıştırmak. sanırım köpek dişlerimiz de yolda..ayrıca bir yere gidersek sosyallik ne kelime anti sosyal resmen üstümden inmek istemiyor..

    YanıtlaSil
  5. Zor bir dönem galiba...Terrible dersek daha terrrible olur Senacım, sabır ve huzurla geçer gider umarım. Ön ergenlik diyorlar buna ... Benliği gelişiyor daha doğrusu ilk adımları. Olabildiğince anlayışlı olmak lazım. Sabır ve sevgiyle...

    YanıtlaSil
  6. Denver gelişim testine göre ilk basamakta "çocuk elinden oyuncaı alındığında ağlıyorsa geçer" der. Ok dir yani. Doğru yoldalar aslında :)

    YanıtlaSil

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsan durma, yaz. Haydi yorumla :)