31 Ekim 2010 Pazar

Ferber Yöntemi Hakkında

En son Hürriyet Aile bu yazıda Ferber Yöntemi çılgınlığından bahsediyor.

Yazı da bloggerlara da bir iki iliştirme var.

Eğer okunuyorsam ben de bir iki iliştirme yazayım da bu gece rahat uyuyayım.

Dünyaya yeni gelmiş birisine uykuyu öğretmek için Dr. Ferber'in uyku bozukluğu yaklaşımını uygulayamazsınız. "Her çocuk bir değil" lafını lütfen içinizde tutun, bunu ben de biliyorum.

Bir şeyi öğrenmemiş bir varlığa "bozukluk" teşhisi ile "ağlatma" yöntemini uygulamak kadar vicdansızca birşey olamaz.

Uygulayanlar da vicdansızdır. Okusalar da kalpleri okumamıştır kötü etkilerini.

Co -sleeping nedir yahu? Türkçeye kıran mı girdi.!!!! ???!!!
Birlikte uyumak demek istediniz sanırım.
Amerikalılar bu dünyanın ergen ruhlu toplumudur. Bir ergen bebek bakımından ne anlarsa bu adamlar da bundan o kadar anlar. Etraflarında dolanıp Amerikan Pediatri Birliği şöyle diyor, şu şunu diyor hava civalarından çok sıkıldım.

Birlikte uyumak cahillik mi? Değil. Onlarca kültürü araştırın, bebek doğasını insan doğasını ve doğayı tanımayan kültürlerin başında Emeerikalılar gelir. Bir de Emeerika'dan ülkemize terk-i diyar eylemiş re-immigrantların durumu iki kültür arasına sıkışmış bir halde, zordur fecidir. Neyse!

Doğada her canlı bebeğiyle uyur. En azından memeliler, en azından kediler. Yani bizim kedi kadaraklımız, vicdanımız, iç sesini dinleme becerimiz yok mu? E sanırım yok!

Bebeği ağlatarak " ona kararlı olduğumu göstereceğim" diyen anne insan yavrusunun gerçek duygu durumundan bihaberdir, kimse kusura bakmasın.

Ayrıca bebeği ilk günlerinden ilk aylarından itibaren bile bile ağlatmak depresyona girmesi ve ömür boyu güvensizlik için en ideal yöntemdir.

Çocuğunuz,
size güvenmesin,
iç dünyasında kızgınlıklar yaşasın,
2 yaş krizleri geçirsin,
ergenlikte kök söktürsün,
aşk ilişkilerinde arabesk biri olsun istiyorsanız, haydi durmayın Ferber uygulayın.

Daha fazla açıklama yazıp parmaklarımı yormasam iyi olabilir. Çünkü herkes bildiğini okuyor, Aylin bildiğini ve yaşadığını yazıyor.

Efendim, alın okuyun, herşeyi Aylin Anne'den beklemeyin :) Zaten okuyan annelerin çoğu doğal yaklaşımı savunan aklı başında anneler. Ferber çılgınlığıyla uğraşanların tahsili ne olursa olsun kendinden ve insan kavramından uzak olan kişilikler olduğunu düşünüyorumç Bu uzaklığın onlar farkında değildir, bebeklerini bile bile ağlatırken dışarıdan izleyen vicdanlılarca bu uzaklık görülür...

İşte Aylin Anne' nin bloggerlera sataşan ya da doğal ebeveynlikle uğraşanları cahil yerine koyanlar için yazdığı yazılar, buyrun okuyun. Özellikle blogları gezip kırpıp kırpıp kendine yazı yapan yada okuduklarıyla dalga geçen köşe yazarı hanım ablalarım okusun da birlikte aydınlanalım.

Bebeğimi nasıl uyutmalıyım?
Rahimdışı yaşamın psikolojik evreleri
Annelerin doğru bildiği yanlışlar
5 Aylin ve bebek depresyonu
Bebeğinizi büyütürken psikolojik hasar bırakmayın!
Amazon ormanındaki bebekler daha zeki ve mutluymuş
Anneliğe sığar mı?
Emzirme ile ilgili psikolojik gerçekler

Keyifli okumalar!

Sevgiler

Aylin

6 yorum:

  1. Bu teyze kac sene evvelden geri takip ediyor. Ferber cilginligi diye birsey mi kaldi Allasen?

    YanıtlaSil
  2. burada (amerikada) bebek dogduktan sonra ilk ziyaret eve yapilir bir hemsire gelir ve evin annenin bebegin durumunu kontrol eder, bebegi tartar, olcer vs vs ve bi kac soru sorduktan sonra uzuun uzun bebek olumlerinden ve sebeplerinden, nasil onlem alinacagindan bahseder, ve siki siki tembihler aman birlikte uyumayin SIDS (sudden infant death syndrom) olabilir die uyarida bulunur, ama hic bu olen bebeklerin nasil oldugunden bahsetmez, bu sendrom hem ebeveynleriyle hemde yataginda yalniz yatarken bile gelisebilir, neden mi aptal bu amerikali anne babalar bebegin ustunu ortuyorlar ondan sonrada aman yanina yatmayin, birlikte yatar bide ustunu ortersen bebegin tabi bunlar olur:)))neyse bosverin siz minik meleginize sarilin uyuyun ama uzerini sizin ustunuzu orttugunuz battanie vs ile ortmeyin

    YanıtlaSil
  3. valla yazının başlığını gördüğümde kaçıncaktım derhal.. bana çocuk yetiştirme yöntemi dendiği an kusasım geliyor. Kim, neyi, ne kadar iyi bilebiliyor da benim içimden gelene müdahale edebiliyor. üstelik ben hiçbir anneyie aynı değilim, benim çocğumda dünyadaki hiçbir çocukla aynı değil, bir başkası için de geçerli bu elbette.. e o halde.. tek bir yöntem, kuru bir mantık, 3-5 araştırmayla tüm dünyayı yönetebileceklerini sanan bir gerizekaLI ve ona uymaya hevesli bir çok çıldırmış anne.. yahu çocuğa sarılıp yatmanın nesi kötü, ağlatmamanın nesi kötü, merhamet sevgi aşılamanın nesi kötü.. şimdi ruhsuz batı toplumu çok mu matah birşey mi ki bizde alıp derhal uygulayalım yöntemlerini.. ayhhhhh yazsam destan olur bu konu.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ne bileyim sevgili pratik anne. teyzem epey bir geri ama ferberi ballandırarak anlatan bir çok blogger var bu arada.

    YanıtlaSil
  5. Deli anne, gerçekten kaçılacak bir yöntem, haklısın hem de yerden göğe kadar... sevgiler

    YanıtlaSil
  6. sevgili adsız, amerikalılara değil ev ziyareti yapmak, anlamaları için fakülte bitirtmek gerekir bence.sevgiler

    YanıtlaSil

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsan durma, yaz. Haydi yorumla :)