15 Ekim 2010 Cuma
Tweet
Tarhana çorbası değil: tarhananın kendisi nasıl yapılır:
Anlatıyorum:
pratik olması için ölçüleri küçülttüm...
100 gr pişmemiş ekmek mayası
300 gr soğan
1 kg olgun domates
250 gr salçalık biber
250 gr yoğurt
3 yumurta
2 kg un
1bardak su
---
Ekmek mayasını bir bardak suyla yumuşatın.Yoğurdu ekleyin azıcık karıştırın.Kabuğu alınmış, suyu alınmış domatesleri ekleyin, yine accık karıştırın.İncecik doğranmış biberi ve rendelenmiş soğanı ekleyin. Bir güzel karıştırın şimdi...
3 yumurta kırıp tekrar karıştırdıktan sonra azar azar un katıp karıştırın.Hamur katılaşana kadar yoğrun.. Bileğe kuvvet yani.
Kabarması için beklemeye alın hamuru: bir tepsiyi hafif unlayın, üzerini örtün, sıcakta 2-3 saatte kabarır .Kabarınca tekrar yoğurup bir daha bırakın beklemesi için...aynı şekilde, hafif unlu tepside temiz bezle örtülerek...
Hamur tamamen kabarana kadar bunu yapmak gerekiyor.
Anlamak için elinizle koparmak istediğinizde uzamadan kopuyorsa hamur iyice kabarmış demektir.
Şimdi bu hamuru parça pinçik etme zamanı..! :)
Minik minik parçalara bölüp parça pinçik ettiğiniz bu hamuru taneciklerini temiz bir beze serip kurutmaya bırakın.Sık sık kontrol ederek kuruyanları avuç içinizle ovarak ezin. ( Bazen kuruması 1 günü geçebiliyor ) Toz kıvamına gelince elekten geçirin ve saklama kaplarına yerleştirin.
Biraz yorucu ama olsun, değer :)
Afiyet olsun
Sevgiler
Aylin
Tarhana nasıl yapılır???
Tarhana çorbası değil: tarhananın kendisi nasıl yapılır:
Anlatıyorum:
pratik olması için ölçüleri küçülttüm...
100 gr pişmemiş ekmek mayası
300 gr soğan
1 kg olgun domates
250 gr salçalık biber
250 gr yoğurt
3 yumurta
2 kg un
1bardak su
---
Ekmek mayasını bir bardak suyla yumuşatın.Yoğurdu ekleyin azıcık karıştırın.Kabuğu alınmış, suyu alınmış domatesleri ekleyin, yine accık karıştırın.İncecik doğranmış biberi ve rendelenmiş soğanı ekleyin. Bir güzel karıştırın şimdi...
3 yumurta kırıp tekrar karıştırdıktan sonra azar azar un katıp karıştırın.Hamur katılaşana kadar yoğrun.. Bileğe kuvvet yani.
Kabarması için beklemeye alın hamuru: bir tepsiyi hafif unlayın, üzerini örtün, sıcakta 2-3 saatte kabarır .Kabarınca tekrar yoğurup bir daha bırakın beklemesi için...aynı şekilde, hafif unlu tepside temiz bezle örtülerek...
Hamur tamamen kabarana kadar bunu yapmak gerekiyor.
Anlamak için elinizle koparmak istediğinizde uzamadan kopuyorsa hamur iyice kabarmış demektir.
Şimdi bu hamuru parça pinçik etme zamanı..! :)
Minik minik parçalara bölüp parça pinçik ettiğiniz bu hamuru taneciklerini temiz bir beze serip kurutmaya bırakın.Sık sık kontrol ederek kuruyanları avuç içinizle ovarak ezin. ( Bazen kuruması 1 günü geçebiliyor ) Toz kıvamına gelince elekten geçirin ve saklama kaplarına yerleştirin.
Biraz yorucu ama olsun, değer :)
Afiyet olsun
Sevgiler
Aylin
Etiketler:
bebek yemekleri,
beslenme,
yemek tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
yorum
YanıtlaSilMerhaba blogunu ilk kez ziyaret ediyorum ve izlemeye aldim. Guzel paylasimlarda bulusmak dilegi ile, sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ziyaretiniz için.selamlar
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ziyaretiniz için.selamlar
YanıtlaSilbi sorum olcak ekmek mayasindan kastiniz nedir, instant maya kullansam olur mu, birde bu olculerle ne kadar tarhana cikiyor yaklasik olarak.
YanıtlaSiltesekkuler