13 Ekim 2010 Çarşamba

Kışı sağlıklı geçirmek için öneriler

Merhaba,

Pek çok platformda sorulan sorulardan biri " bu kışı sağlıklı geçirmek için neler yapmalıyım"

Hemen yanıtları yazıyorum.

1. Ekinezya kullanının.


Ancak aktarlardan alınan ekinezyaların son kullanma tarihi geçimiş oluyor bu bir. İkincisi bağışıklık için günde ancak 1kg ekinezya içerseniz işe yarar , yoksa poşet çaylardakiler faso fisodur. O nedenle size FOREVER ECHINACEA SUPREME kullanmanızı öneriyorum. Anne sütü ile bebeğinize geçer ve bağışıklığı için güçlü bir destek oluşturur.Vücudun direncini arttırıp bağışıklık sistemini güçlendirerek gribal problemler yaşanmaması için çok önemli bir destektir.İnatçı bir enfeksiyon olan mantara karşı güçlü bir besin takviyesidir. Beyin kan bariyerinden girmeyi başaran nadir bir antioksidandır. Hafızamızın dinç kalmasına katkı sunan bir besin takviyesidir. Hücre zarı ve kalp-damar dostudur.Üst solunum yollarına çok ciddi destek sunar.


2.Omega 3-9 kullanın


:
Anne sütünün kalitesini arttırmak için çok isabetli bir karar olur. Bildiğiniz gibi, Tuna Nehri'nde meydana gelen kaza, Marmara Denizi' nin kirliliği gibi pek çok nedenden dolayı saf ve sağlıklı balıklar yemek hayal oldu. O nedenle soğuk buz denizine ait balıkların yağı ve saf zeytin yağının bileşiminden elde edilen aşağıdaki kapsül size çok iyi gelebilir. Biyonik çocuklar, zeki bebekler yetişebilir. Faydalarını şöyle özetleyeyim: Kalp dostudur.Dolaşım sistemindeki tıkanıklıkları açmaya destek olurken,damarlarımızın onarımına yardımcı olur.
"Dikkat eksikliğinin giderilmesine katkı sunarken,beyindeki sinir uçlarının aralarındaki iletkenliğe ve hafızamızın güçlenmesine destek olur.
Omega 3- balık yağı,omega 9 zeytin yağı bileşimi ile iyi kollestrolü yükseltmeye katkı sunarken kötü kollesrolü düşürmeye destek verir."


3.Arı propolisi kullanın:

Propolis:Propolis arıların bitki filiz ve tomurcuklarından topladığı, kovan giriş deliğine, çatlak ve kırıkları kapattığı, antibakteriyal, antiviral, antifungal, antioksidan, antiparazitik özelliklere sahip yapışkan ve reçinemsi bir maddedir. Bu ürün ise: Vücudumuzda tepeden tırnağa hangi nedenle olursa olsun ihtiyaç duyduğumuz,vücudumuzun direnç oluşturamadığı,çok özel bir antibiyotiktir.
Vücudumuzun tüm sistemlerinde ve organlarında ihtiyaç halinde bakım ve onarım yapabilen doğal bir antibiyotiktir
Doğadaki en güçlü antibiyotik olarak bilinen propolis;ağaçlardan çıkan bir reçinedir.Bal arıları,propolisi toplarlar metabolize ederler.Daha sonra kovanlarını korumak için propolisle sıvarlar bu yüzden arı kovanlarının içi çoğu ameliyathaneden dana temizdir.

4.Aloe Blossom Herbal Tea için:


Sütünüz artar, detoks özelliği ile vücudu rahatlatır,bedenin incelmesine yardımcıdır.Toksinlerin atılımına destek verirken dolaşımı düzenlemeye katkı sağlar.Şeker düzeyini dengede tutmaya destek verir.
Midemizin rahatlamasını sağlarken rahat gaz çıkarmamızı teşvik eder.
Hafızamızın dinç kalmasına katkı sağlarken kaliteli uyku uyumamıza yardımcı olur.
Bağışıklık sistemimizi güçlendirir.Kalp- damar dostudur.

Kullanımı:Bir poşetten 1-1,5 litre çay elde edilir.(15-20 bardak)sıcak ve soğuk içilebilir.Arzuya göre 1 kupaya ve ya 1 -1,5 litre kaynamış suya poşet yırtılarak atılır.15 dk demlendikten sonra gün içinde tüketilir.Ertesi güne kalan çay tekrar kaynatılmaz ,soğuk olarak içine 1 parça buz ya da nane yaprağı eklenerek tüketilebilinir.Aç,tok fark etmez.Ayrıca poşet olarak demlendiğinde kalan poşetler cilt temizliğinde kullanılabilir ya da saksıda yetiştirdiğiniz çiçeklerinize doğal gübre olarak kullanabilirsiniz.

5.Günde 1.5-2 litre su için.

6.Ellerinizi ovuşturun, avuç içleriniz ısındığında işaret ve orta parmağınızı göz pınarlarınızın yanına getirip bastırın. Sürekli bunu yaparak elinizdeki chi (yaşam) enerjisini kullanırsınız ve bu sizin nezle olmanızı engeller. Aynısını göz ve kulak için de yapabilirsiniz. Burun kökünü ovun, burun kanatlarını aynı yöntemle ovun. Chi enerjisiyle solunumunuzu kuvvetlendirebilirsiniz.

7.Akciğerlerinizi sağaltın. Tek yapmanız gereken şey S-S-S-S-S-S-S-S-S-S-S-S-S-S-S-S sonra derin SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS sesi çıkarmak. Bu akciğerleri açar. Akciğerler açılınca mukus kolayca atılır. Bu ise depresyonun eriyip gitmesini sağlayabilir.

8. Hafif esneme-gerilme hareketleri çalışın.

9.Meditatif çalışmalar yapın.

10. Bol taze meyve-sebze tüketin.

11.Böbrekleriniz için ; böbreklerinize doğru nefes alın ve Ç-Ç-Ç-Ç-U-U-U-V-E-E-E-E-E-Y-Y-Y sesini çalışın...

12. Aklınıza geldikçe kulaklarınıza masaj yapın.

13.Karaciğerinize doğru nefes alın ve verirken Ş-Ş-Ş-Ş-Ş-Ş-Ş-Ş-ŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ sesi çıkarın. 5-6 kez tekrarlayabilirsiniz.

14.Zihninizi sakinleştirin, gözlerinizi kapatın.Hayal gücünüzle gökyüzüne çıkın.Size güneşin ve ayın gülümsemesine izin verin. Bu gülümseme enerjisini gözbebeğinizden içeriye çektiğinizi hayal edin.sol gözünüzle gülümseyin, sağ gözünüzle gülümseyin. Sonra yine sırasıyla gözünüzün iç kenarlarına ve dış kenarlarına gülümseyin.Göz kapaklarınıza gülümseyin. Bitince gözlerinizi açmadan önce beyninizden 9-10 cm ötede bir gül hayal edin ve oradan zihninize bakın. Neler düşünüyorsunuz???? Sonra ellerinizi birbirine sürtün ve toplanan chi enerjisiyle yüzünüzü ovalayarak gözlerinizi açın :) Otobüste, metroda, uyumadan önce çok ideal bir çalışma olarak tavsiye ediyorum.

Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsan durma, yaz. Haydi yorumla :)