31 Ocak 2011 Pazartesi

Fırında Yağsız Sigara Böreği Tarifi

Ata'ya yaptığım peynirli sigara böreği tarifini paylaşmak istiyorum. Hafif ve de çıtır çıtır oluyor. Üstelik yemesi de kolay :)

Nasıl hazırlanıyor?
Yufkaları yarım daire şeklinde yağlayıp kapatıyorum. Sonra yarım daire yarım daire olarak üst üste koyup eşit 6 dilime ayırıyorum. 3 sağa 3 sola gibi...



Maydanoz ve peyniri ucuna doğru bir yere, kenarına 2 parmak kala olan bir yere yerleştiriyorum. Miktarı yaklaşık 1 tatlı kaşığı gibi... Sonra önce kenardaki uçlarını maydanoz peynirin yakınına gelecek şekilde katlayıp, yukarıdaki uca doğru yuvarlıyorum. Böyle böyle hepsini sigara böreği şekline soktuktan sonra bunları kevgire diziyorum. Evet, kevgire ... Üzerini geçecek kadar suya koyuyorum. 15 dakika bekletiyorum. Ondan sonracımcım, fazla suyu elimle sıkıp yağladığım fırın tepsisine diziyorum. Üzerine yumurta sürüyorum. Son zamanlarda çörek otu da koymaya başladım. Boğazına kaçma riski daha azaldığı için. İsterseniz size de risk durumuna göre ekleyebilir yada erteleyebilirsiniz :)




Fırını önceden 160 derecede ısıtırsanız çok iyi olur. Üzerleri hafif kızarınca olmuştur. Pofuduk pofuduk kabardığı için ısırması ve yumuşak olduğu için yutması çok keyifli olduğundan Ata'cım bayılıyor. Umarım siz de beğenirsiniz.

Afiyet olsun

6 yorum:

  1. süperr , deniyeceğim bunu. Su kısmı beni şaşırttı doğrusu :)

    YanıtlaSil
  2. aa çok iyi.sigara böreği yazınca sen alışıldık bişey sandım ama değilmiş.çok güzel yağda olmaması.ilk fırsatta yapacağım.hatta eşimi arıyorum yufka alsın:))))

    YanıtlaSil
  3. ben de fırında yapıyorum, ama su olayı ilginç bir yöntem.

    YanıtlaSil
  4. @Bozbek, süper oluyor. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. @Annesininmimosu: afiyet olsun :)))

    YanıtlaSil
  6. Açalya dene bak, farkı göreceksin canım. Puf puf oluyor :) Dante bayılacak :)))

    YanıtlaSil

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsan durma, yaz. Haydi yorumla :)