2 Ocak 2011 Pazar

İkinci çocuk için doğru zaman?

Çağatay' ın doğum fotoğrafları sağolsun, bizi hergün çocuk sahibi yaptı, ne mutlu ne güzel :) Tabi ben de düşünmeden edemedim, acaba ikinci çocuk için doğru zaman ne zamandır diye?

Fotoğraf: Cocuk.com

Acaba nelere dikkat edilmeli, neler göz önünde bulundurulmalı? Özellikle deneyimli anneler bu konuda ne der? Ne yaşadılar? Çok merk ediyorum.

Uzmanlara göre iki hamilelik arasında en az 2 yıl olması lazım . Ama bu pratikte "ikinci çocuk" isteyen annelerin sorusuna yanıt vermiyor ki! Hele ki anne 35 yaş üstüyse.

İki çocuklu olmak nasıl bir şey? Paylaşmak ister misiniz?

11 yorum:

  1. 2 çocuğum henüz karnımda doğduğu zaman kızım 3 yaşında olacak. ve bence doğru zaman uzmanların değil annenin kendini hazır hissettiği zamandır.

    YanıtlaSil
  2. benim 2. cocugum oldugu zaman ilk oglum tam 2,5 yasindaydi . ne delilik ! :) sanki arkamdan kovalayan vardi , hemen 2. yi dogurdum . buyuk oglum kucugunu cok fena kiskandi . ay yarabbim ne zor yillardi .. artik hayatim hep boyle gececek diye dusunuyordum . simdi boyle yazinca cocuklarimdan nefret ediyormusum gibi bir izlenim olustu :p hayir , tabi ki cocuklarimi cok seviyorum , ama demek istedigim iki cocuk arasinda 5 yas filan olsaydi hayatim daha kolaylasirdi .

    bence iki cocuk arasinda en az 5 yas olmali . yalniz basina cocuk buyutmek cok zor . oralarda isler nasil bilemiyorum tabi .

    3. cocugum ( evet 3 oglum var :D ) doggunca 2. oglum 4,5 yas civariydi . evet , normal olarak yine bir kiskanclik donemi yasandi . ama bu sefer o kadar kotu degildi . zaten sifir kiskanclik beklentim yok . bu da cocuklarin birer gelisim parcasi .

    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Ben kızım 3,5 yaşına geldiğinde hamile kalmayı planlıyorum kısmetse. Büyük çocuk anneden bağımsızlaşmadan ikincinin yapılmasının, büyüğe haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ayrıca memeden kesip vücudumun biraz dinlenmesi de kenim içim önemli.

    YanıtlaSil
  4. 3 cocugum var, aralari 15 ay, yani 1.nr. 31 aylik
    2.nr. 16 aylik
    3.nr. 1 aylik,

    (2.ci sürpriz, 3.cü $oktu:)

    demem o ki, böylesi de var :)

    gönlünüzce olsun...

    asna

    YanıtlaSil
  5. Gülşah Pzk3 Ocak 2011 14:37

    1. çocugum ve 2. cocugum arasında dakikalar var :-) İkiz farkı :-))
    Kadın dogumcular için ideal süre 2 sene sanırım, hem anne hem bebek için. 2 sene içinde annenin vücudu yeni bir hamileliğe hazır duruma gelir, bu süre içinde bebek yeteri kadar anne sütü alır, kardeşi ortak olana kadar doya doya anne ilgisi görür.

    YanıtlaSil
  6. Banuska, çok haklısın. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. @Firdevs, 5 yaş üst sınır bence. Daha fazlasında da garip bir koğukluk olabiliyor :) Herzaman ve her yerde yalnızlık zordur, öyle değil mi? :) Sevgiler, yavrucuklarında güzel günler...

    YanıtlaSil
  8. @Çokbilmiş, çok önemli bir konuya değilnmişsin. İlk bebeğin durumu da ve annenin bedeninin dinlenmesi çok önemli. Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. @Asna, çok şekersin :)Sağlıkla, sevgiyle neşe içnd büyüt inşallah onları. Araları az ama bence sen ileride rahat edeceksin :) Çok sevgiler

    YanıtlaSil
  10. @ Gülşah Pzk, Gülşahçığım, 2 yaş farkı güzel bir fark olur dediğin gibi. Sen bir ikiz annesisin ve senin yeni bir bebek istemen bence herlşeyden çok daha önemli. İkiz büyütmek kolay mı? :) Öyle değil mi ? :) Anne sütü alıp biraz daha büyüyünceye kadar beklemeli sanırım. :) Teşekkür ederm canım yorumun için. Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Aylin merhaba, benim 2 oğlum var. Büyük oğlum 7 yaşında küçük oğlum ise 3.5 aylık. Ben 2. bebek için kendimi uzun bir süre hazır hissetmedim. Nedense çok korktum. İstanbuldayız, ailelerimiz burada değil, yoğun çalışıyorum falan falan.. Sonra bir anda karar verdik. Aradaki yaş farkının fazla olmasının hem zor hem de kolay tarafları var bana göre. Zor tarafı anne-baba olarak bizim için oldu. Herşeye en baştan başlamak zormuş:) Kolay tarafı ise büyük oğlumuz bu süreci daha kolay atlattı. Elbette kıskançlık oldu ama bu durum çok kontrollüydü. Kendini ifade edebildiği için bebeğe hiç zarar verme endişemiz olmadı. Üzüldüğü zaman ( genelde eve gelenler hep bebekle ilgilendipğinde ve sadece bebeğe hediye geldiğinde bozulduğu zamanlar oldu) geldi bizimle konuştu. Şu anda bana çok yardımcı. Kardeşi ile ilgili herşeye katıyoruz onu da. Bebek bezi getirme yada banyoda su dökme gibi. Biz 2. bebeğimize kendimizi hazır hissettiğimizde kavuştuk. Diğer arkadaşlarında söylediği gibi önemli olan kişinin kendini hazır hissetmesi.
    Sevgiler
    Aslıhan

    YanıtlaSil

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsan durma, yaz. Haydi yorumla :)