21 Ocak 2011 Cuma

Akıl Defterimden Notlar; Teşekkür, sorumluluk, hediye ve kandırmacaya dair...



Öncelikle özelden ve genelden gönderdiğiniz başsağlığı mesajlarınız için ayrı ayrı, tek tek hepinize çok teşekkür ederim. Yüreğimdeki acıyı hissedip paylaşmanız beni çok duygulandırdı ve bir nebze olsun hafifletti. Allah hepinizin evladını size bağışlasın, yüzleri hep gülsün, sağlıkları, neşeleri hep yerinde olsun. Sağolun tekrardan.

Yuvadan gelen çocuklarla ilgili gelen maillerinize tek tek dönmeye çalıştım ve herkese aynı şeyi söyledim "bana biraz zaman verin ayrıntılı birşeyler yazacağım diye"... Şöyle ki;
1.Çocukların ihtiyacı olan şeyler neler, bunların bir analizini yapar, paylaşırım. Ama bilin ki giysi, yiyecek, kitap, defter, eğitim araç-gereci, yiyecek, tv, bilgisayar... herşeyleri bol bol var. Bu konuda devlet çok iyi bakıyor, hakkını verelim.
2.Şahit olduğum kadarıyla önemli olan "manevi destek"...
Bir çocuğa gönüllü olarak nasıl destek olunur?
Bu işin prosedürü nedir?
Kimler gönüllü olabilir?
Kimler koruyucu aile olabilir?
Sosyal yönden başka ne tür destekler sağlanabilir?

Bunun gibi pek çok soruyu 25 Ocak 2011 Salı günü yetkilelere sorup, en doğru yanıtları size buradan aktarmaya çalışacağım. İlginiz için çoooooooooooooooooook teşekkür ederim. Yazdıklarınızı okudukça içimdeki o büyük ve garip sızı hafifledi, inanın. Tekrar tekrar teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

3.Hatırlarsanız 2011' e girerken bir yeni yıl çekilişi düzenlemiş, kazananları ise buradan duyurmuştum. Ancak AISHA çekilişine katılanlar bana geri dönüş yaptı, hediyelerini aldılar. Fakat uyku seti ve melek kazanan talihliye bir türlü ulaşamadım. Bu beni epey üzüyor. Eğer ulaşabilirse çok sevinirim. Ulaşamazsa pazartesi günü katılanlar arasında yeni bir çekiliş yapıp duyuracağım. Bilginize :)

4.<strong>Belirtmek istediğim son bir not var ki bu çok önemli: blog üzerinden tanıtım yapmak isteyenler oldu. Çoğunu nazikçe reddettim. İlk defa bir firmaya evet tanıtımınızı yaparım ama bir şartla, hediyenizi ATA'ya değil, sınıfımdaki öğrencilerime yollarsanız çok sevinirim dedim. Gözyaşartıcı derecede duygusal yanıtlar aldım.

Aylar geçti neredeyse, bu iyi kalpli(????!!!!!) firmanın linkini paylaştığım halde "yazınızı göremedik, çok üzgünüz" gibisinden bir yalanla bana yanıt verdiler. Kendilerini eshefle kınıyorum. Blogumdan reklam yapıyorum diye pek çok insanın hışmına uğramıştım, "çocuklara hediye gidecek,mutlulukları için değer" diyerek dişimi sıkmıştım, ama boşunaymış! KANDIRILDIM. Tek kandırılan ben değilmişim Hülya' nın yazdıklarına ve gelen yorumlara bakılırsa pek çok insan üzülmüş, incitilmiş. NE AYIP!

Bu nedenle blogum aracılığyla kendini tanıtmak isteyenler varsa lütfen iki kere düşünsün, çocuklara yardım yapmayacaksanız mail atmayın, istekte bulunmayın lütfen. Reyting için çekiliş yapan çok sayıda blog var, oralar daha uygun olur sanırım.

Ayrıca Aisha, Nivea, Prima ve o bahsettiğim firmanın çekilişi dahil, kendime bir iğne dahi kabul etmedim. Hışmınız boşunaydı sevgili bayanlar, bilginize!

Şimdi gidip film izleyeceğim, hepinize iyi geceler...

6 yorum:

  1. tijen miriam21 Ocak 2011 22:41

    tikandim kaldim,bos ver hic takilma,senin kalbinin sicakligi ve duyarliligi taaaa buralara ,dunyanin en sonundaki ulkeye kadar geliyor:),seni takip eden tum okurlarinda bunu biliyor

    YanıtlaSil
  2. Adaşım öncelikle iyi dileklerin için kocaman bir amin diyorum.Acının hafiflemesine senin kadar sevindim inan.Görüşme neticesini merakla bekliyorum olacağım eğer ki elimden gelen bir şey olursa Canla Başla yapmaya çalışırım.
    Diğer mevzuya gelince büyüklerimin bir sözü vardır "seni kandırdığını sanan kişi aslında kendini kandırıyordur" der.Sıkma canını sen insanca bir şey rica etmişsin ama onlar özlerini belli etmişler.
    Çekiliş konusunu sanırım ben görmedim ama bayanların hışmı nedendir onu anlayamadım bu konuda da özlü bir sözüm var lakin ağır kaçar diye korkarım neticede misafirim.Yine de daha hafif bir tabirle kişi kendinden bilir işi diyeyim herkesi kendileri gibi sanmasınlar.
    Sevgiyle kal iyi seyirler:)Bu arada filmin ismini merak ettim.

    YanıtlaSil
  3. Firmanin yaptigi ayip ayri konu ama ben su blog yazarlarini elestirenleri hic anlamiyorum. Bu is icin vakit harciyorsunuz, yapma zorunlulugunuz yok, para kazanmiyorsunuz; birileri de gelip zahmetsizce yazilarinizi okuyor ve ahkam kesiyor. Begenmiyorsaniz okumayin; kimse sizi zorlamiyor okuyun diye. Bu senin blogun ve istedigini yayinlama hakkin da olmali. Sunu sunu yapmayacagim diye bir sozlesme mi imzaladin yoksa.

    YanıtlaSil
  4. Tijen hanımcım, teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Şili ye kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Aylinciğim, Inception' ı izledim, harika bir film. Tavsiye ederim.

    Sağol desteğin için, yazacağım bununla ilgili yine...söz...öptüm sizi

    YanıtlaSil
  6. @beceriksiz anne, aman yaaaa! sorma benim canım, sorma! eleştiren eleştirene. sıkıldım hafiften. dediğin gibi bildiğimi okuyacağım. O firmanın yaptığı ayıbı da afişe etmeli ki bir daha bizi salak sanmasınlar.

    Değil mi yani?

    Sağol...Sevgiler

    YanıtlaSil

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsan durma, yaz. Haydi yorumla :)