29 Nisan 2011 Cuma

Survivor Ata Adil Olsun



Arkadaşlarımız ve ailemiz iyi bilir, Çağatay ve ben televizyon izlemeyen bir çiftiz. (Bu arada kendisi sinemacıdır.) Öyle ki televizyonun günlerce açılmadığı olur. Daha doğrusu şöyle, olur-du. Ata Luli'yi keşfedene kadar. Renkli ve eğlenceli içeriğe bayıldığı için izliyor kerata. Günde toplam 1 saat izleme hakkı var (Her ne kadar 5 saate çekmeye çalışsa da karşı direnişim devam ediyor)

Geçenlerde annemin gelişi ile bizim TV sıkı mesai yapmaya başladı. Haberler kaçırılmıyor, Fatmagül kızımızın suçu neymiş izleniyor, zamanın öyle bir geçişi izleniyor, adını Feriha koydumunun dizisi kaçırılmıyor vesaire. Ama en eğlencelisi Survivormış. Bahsedildiği kadar varmış içindeki tipler. Adını sayamadığım dizileri izlerken resmen baygınlık geçiriyorum çünkü. Aslında izlemek değil benimkisi anneme eşlik etmek. Ancak baygınlık geçirerek izlediğimi çaktırmamaya çalışmak da cabası ha!

Geçen akşam Survivor'ı izliyorduk. İlk defa bir ünlü elenecekmiş. Aman efendim bir telaş, bir heyecan. Sonuna yaklaşırken annem "uykum geldi ben uyuyorum, sonunu sen bana söylersin yarın" demesin mi? Yırttık abicim derken, tamamını izleme görevi bana verilmiş oldu. Pufff!

Sürekli eleştirilen Nihat Doğan' ın salya sümük annesini araması sırasında irkildiğimi hissettim. Ve aklıma Ata geldi.Acaba Ata böyle "ah anam, özledim anam"diye ağlarsa ben ne cevaplar veririm? Farzedelim ki Ata salya sümük zırlayarak bana sms gönderiyor ıssız adadan... Kafamda yazıp oynamaya, gırgır yapmaya başladım.

Yıl 2030:
Ata: Anne ben Survivor'a katılcam.
AA: Dur bakalım, sınavların bitti mi senin?
Ata: Bir engel yok anne.
AA: Hayatın aksamayacak ama ne kazanacaksın bu yarışmadan?
Ata: Hayat deneyimi annnneee! Düşünsene ıssız adada yaşam mücadelesi.
AA: Hah! Aferin oğluma. İstanbul'e doğ, büyü, adalarda yaşam mücadelesi dene. Aferin, aferin! (Yaparım bu dırdırı, hiç şaşmaz!)
Ata: Ama Annee...
AA:Peki, tamam. Git bakalım. Dikkatli ol. Keşke zamanında izci yapaydım seni. Adada rahat ederdin. Basketbol istedin, gitar kursu dedin. Hadi bakalım, hayırlısı evladım.

Ata Ada'da ... 5 SMS hakkı verilir.

Ata SMS1: (Ağlamaklı bir ifadeyle )Annem annem, seni görmeyeli tam 15 gün oldu. Çok özledim. Burada yaptığın yemeklerin kıymetini daha iyi anladım. Evimizi, İstanbul'u çok özledin. Ne alan söyleyeyim hasret kaldım sana annem.

AA SMS1: (Muzip bir ifadeyle) Sevgili Ata'm, güzel evladım.Biz seni yetiştirirken doğal ebeveynlik denen akımı benimsediydik. Belli ki halt etmişiz!:))) Bağlı ebeveynler ve aile bireyleri olsun istedik; bağımlı değil.Kendine gel, adaya koşa koşa gittin evladım. Sakın oralarda annemi özledim diye salya sümük ağlama. Zaten peçetede yok, her defasında elini yüzünü deniz suyuyla yıkamak zorunda kalma e mi çocum sen.

Ata SMS2: Ah, olaydım olaydım, dizinin dibinde olaydım. Bana fırça ataydın. Anneyyyy anneyy, kırdın kalbimiiiiiiiii, gel al gönlümüüüüüü(bu kısım müzikli okunsun lütfen) Ellerinden hsaretle öptüm seni annem.

AA SMS2: Ah Ata Ah! 5 sms hakkını arabeske harcıyorsun ya! Pes yani annecim. Evdeki caz koleksiyonun utansın senin. Piyano konçertolarıyla büyüdün, cazla devam ettin, bak şimdi yaptığına. Bir an evvel elen de gel o zaman. Götür sarmaları dolmaları.

Ata SMS3: Anne olur mu hiç? Biz buraya kazanmaya geldik.

AA SMS3: Sen bunu Fener-Cimbom maçı mı sandın?

Ata SMS4: Anne adada yaşamak, doğada olmak zormuş. Herşeyin kıymetini bir kez daha anladım. Benim canım annem seni çok öpüyorum. Son SMS hakkımı sevgili Duru'ya saklamak istiyorum izninle.

AA SMS4: Evladım biz de seni özledik. Aferin sana, çalış, kazan 1. ol gel. Sana inanıyoruz. Keşke şu smsleri 3-2 bölüştürseydin aramızda :))) 3 tanesi kime diye sakın sorma. Seni çok seven Anan.Öptüm.

:)))
...

Amanın! Ayyyy, yok! Aman aman! Senaryom kendimce komik ama ... Ne Ata salya sümük ağlasın ne de ben fırça atayım :) Oğlum adil biri olsun 5 mesajın ikisini sevgilisine, ikisini bana bir tanesini de babasına göndersin mesela :)))) Sevgilisi de şöyle aklı başında , eğitimli, zeki çalışkan, güzel ve güzel huylu bir kız olsun inşallah,

Amin :)

10 yorum:

  1. Sabah sabah güldürdünüz ya beni helal olsun. bizim evde de tv pek açılmaz. o yüzden hala plazmaymış lcd imiş bizim evde yoktur. napacaz ki? ama survivor u biz de izliyoruz hatta tv ile hiç alakası olmayan eşim bile nihat doğan ı izleyip gülüyor. hele orda bir tane var ki gönüllülerde allahım yarabbim.
    ben haftada iki dizi izliyorum ama eşimin sorularıyla yakında onları da izlemekten vazgeçeceğim sanırım:)

    bu arada gelin adayı için temennilerinizi ben de damadım için diliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. KAfa dağıtmak için iyi fikir aslında Survivor izlemek ama kasıyor 15 dakikadan sonra :)

    Amin, Allah hayırlı ve iyi insanlarla karşılaştırsın yavrucuklarımızı :)


    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Aman Tanrım, her şey de mi aynı yaşanır? Ben de hastahanede teyzem sayesinde tüm o dizileri izlemek işkencesine maruz kalmıştım. Bir ara nefes alamadığımı gayet net hatırlıyorum. Ama benim teyzem ayrıca Fox TV dizilerini de seyrediyor ki ennnn damardan girenler onlar. Offf off!

    YanıtlaSil
  4. @çokbilmiş, kader arkadaşıyız bir nevi :) sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Aylin çok güldüm, Ata otursun anacığının dizinin dibinde :))

    YanıtlaSil
  6. Sen@, teşekkür ederim. Beğenmene sevindim. yok yaw, gezsin görsün ama öyle eciş bücüş, annem annem diye ağlamasın. Yarın öbür gün ülke emanet edeceğiz biz onlara. Bak Atatürk' e annesi ölüdüğünde cephedeydi yazık. O da gençti... Peah! Azıcık sıkıya gelsin o kadar da muhallebi çocuğu olmasınlar yahu :) Değil mi ama :)))

    YanıtlaSil
  7. Öyle haklısın..benimki bu ara habire dizin dibinde, ııhıhhh diye de çekiştiriyor, ben de onu göndereyim bari :)

    YanıtlaSil
  8. Sorma Sena, biz tuvalete bile beraber gider olduk. Yanlış anlaşılmasın tuvalet eğitimi için değil, benim ona ihtiyacım olduğunu düşündüğü için oğlum beni yanlız bırakmıyor :P :)

    Ne yapacağız bilmem

    YanıtlaSil

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsan durma, yaz. Haydi yorumla :)