18 Eylül 2010 Cumartesi

1 yaş kontrolü


"Bir yaş kontrolü nedir, nasıl olmalıdır?" diye araştırma yapan bendeniz bir önceki yazımda Dr. Kadir Tuğcu' nun yazılarından bahsetmiş ve kendisini pek bir takdir ettiğimi yazmıştım.Hatta helal olsun etiketini yapıştırarak kendimce bir ödül ve başarı göstergesi yaratmıştım kihkihkih :) Sayesinde çok net ve akılda kalıcı bilgiler edindim.

İşin aslı şöyleymiş meğer:
Dr. Genel olarak bebeği muayene eder, sağlıklı ise herhangi bir tahlil vb istemez anneye ve aileye gerekli beslenme ve bakım önerilerini belirtirmiş.Hepsi bu kadarmış. Muayene sırasında eğer doktorun aklına takılan ve incelenmesi gerektini düşündüğü bir şey varsa tahlil istermiş.

Biz Dr. Kadir Tuğcu' yu tanımadık ama Ata' nın doktoru Prof.Dr.Ayça Vitrinel' in yaklaşımı da neredeyse paralel diyebilirim.Ayça hanım gerekmedikçe ilaç yazmaz, kan idrar vb tahlil istemez... Bayılıyorum kendisine. Hatta bizi sık sık uyarır:"Gerekmedikçe çocuğunuzun kanını aldırmka YOK!Tamam mı??" Bizden de sağlam bir "tamam" sesi çıkar her defasında :)))

Göz ve diş muayeneleri için yine uzman arkadaşlarının görmesini düşündüğü bir şey olursa bizi yönlendireceğini söyleyen doktorumuz Ayça Vitrinel' e bizi sürekli doğruya ve doğala yönlendirdiği için ATA adına çok teşekkür ederiz.

Sevgiler:)

2 yorum:

  1. Bırakın ağlasın dedikten sonra kendi doktorumuzu değiştirmeye karar verdik. Sizin blogunuzda ve emziren anneler grubundaki tavsiyeniz üzerine hatta isminizi vererek :) Ayça hanımdan randevu aldık. Sizin yazdıklarınız bana çok uyduğuna göre Doktor da uyar diye düşünerekten :).Umarım son doktor değişikliğimiz olur... Olursa size kocaman bir teşekkür...

    YanıtlaSil
  2. Sevgli Gözde, umarım Ayça hanım'la uyuşursunuz. Kendisi aileyi tanır, ondan sonra oan göre yön verir. Dikkatli ve donanımlıdır. Ağlatma meselesine soğuk bakar genelde. Çok rahat ve evhamsız bir doktordur. Biz de buna bayılıyoruz :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsan durma, yaz. Haydi yorumla :)